pondelok 19. novembra 2012

Hudobný workshop - New Longoro


Ahojte opäť :)

Vo štvrtok sme vycestovali do mestečka s názvom New Longoro, kde sa konal hudobný workshop, pre ľudí Deg. Úlohou bolo skomponovať niekoľko skladieb, ktoré sa následne budú šíriť po ďalších dedinách, komunitách v tejto oblasti. V priebehu piatka a soboty približne 12 ľudí sa pustilo do tvorby piesní. Za celý piatok a sobotné doobedie vytvorili 12 piesní a v sobotu poobede sa v provizornom "štúdiu" tieto ich piesne nahrávali, aby sa následne mohli nakopírovať na pamäťové karty a distribuovať účastníkom. Samozrejme ďalšie karty sa budú už predávať za nejakú symbolickú cenu.

Ako to vyzeralo?
Najprv bolo privítanie ľudí, nejaký úvod, prečo sme sa stretli, aký je cieľ a pod. Potom sa účastníci rozdelili do dvoch skupín, každá dostala biblické texty na ktoré mali vytvoriť piesne. Konkrétne zo Žalmov a z evanjelií. Každá pieseň, ktorú nakomponovali, sa nahrala, aby si ju potom mohli pripomenúť. Na konci piatka a v sobotu poobede si sadli všetci dohromady a vzájomne sa tie piesne učili plus pridali k tomu nejaké svoje nástroje.

Výsledok bol povzbudzujúci, nahrali 12 piesní v sobotu do 18:20 a ešte zopár jednotlivcov nahrávalo aj v nedeľu piesne, ktoré už mali predtým vymyslené, takže dohromady to bolo 18 piesní.

Pre mňa osobne dobrá skúsenosť, prvý krát som videl ako taký hudobný workshop vyzerá, ako ľudia komponujú, ako to vnímajú a pod. Ďalšia nová skúsenosť bola bývanie, kde pre celý guest house jedna kadibudka :D voda po opýtaní, načerpaná zo studne do sudov a odtiaľ do vedra :) skvelá skúsenosť, po ktorej som si uvedomil, že aj keď som si cenil čo máme u nás.... neoceňoval som to dostatočne :D

Takže tak nejako :) priestor na zopár fotiek:

Priestory na sprchu ;)

Tu sme mali raz raňajky, raz obed a raz večeru :)

Office v New Longoro

Sudy s vodou, tu si človek nabral vodu na sprchu
Úvod na začiatok workshopu


Hudobníci zo zborov


Jeden z hudobných nástrojov, ktorý mali hudobníci k dispozícii

Prvá skupina

Zbor Apoštolskej cirkvi, kde prebiehalo skladanie piesní

Druhá skupina

Stephanie to mala celé na starosti 


Chvíľka na občerstvenie




Všetci nacvičujú spoločne


Naše provizorné "štúdium" alebo nahrávacia miestnosť :)

Prípravy na nahrávanie piesní
Pripravení na nahrávanie


Páni s hudobnými nástrojmi

Dodatočné nahrávanie piesní v nedeľu
No a na záver niečo pre chlapčekov z Prahy, ktorí ešte nevideli kamióny a preto to chceli odo mňa z Ghany :P

Pán vás žehnaj všetkých....





1 komentár: